مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران : با اجرای طرح زود هنگام در میدان مهم نفتی آذر موفق شدیم ۱۵ هزار بشکه در روز تولید نفت خام خود را از این میدان مشترک نفتی آغاز کنیم.
سید نورالدین شهنازی زاده افزود: میدان آذر در منطقه مهران در استان ایلام قرار دارد و یک سوم آن در خاک کشورمان و دوسوم آن در عراق واقع شده است.
شهنازی زاده گفت: این ظرفیت با کاری فشرده در یک سال گذشته بوجود آمده و ما با ساخت خط لوله ای به طول ۱۲۹ کیلومتر در اندازه ۱۶ اینچ؛ ۱۵ هزار بشکه نخست این میدان گازی را به واحد بهره برداری دهلران انتقال می دهیم تا پس از فرآوری آماده استفاده باشد.
وی افزود: ظرفیت تولید طرح زودهنگام بهره برداری از میدان آذر یک در مرحله نخست ۳۰ هزار بشکه است و ۳۵ هزار بشکه بعدی تا رسیدن به ظرفیت ۶۵ هزار بشکه ، تا پایان آذر سال اینده نهایی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران گفت: افزایش ظرفیت دیگری در قالب میدان آذر ۲ با کمک مشاوران و همکاران شرکت مهندسی در برنامه است و به بیش از یکصد هزار بشکه در روز تا اوایل سال ۹۷ خواهد رسید.
شهنازی زاده افزود: البته تغییراتی از سوی مدیریت در برنامه صورت گرفته تا ما با استفاده از یکسری امکانات مخصوص ظرفیت های ۱۰ هزار بشکه ای و به صورت پلکانی و مرحله ای از ذخایر نفتی میدان آذر استفاده کنیم و منتظر استخراج یکباره همه ظرفیت تا سال ۹۷ نباشیم.
وی گفت: البته برای کامل شدن طرح میدان آذر ۱ باید ۱۹ حلقه چاه حفر شود که ۴ حلقه آن روز سه شنبه در سرویس قرار گرفت، ۳ حلقه دیگر تا پایان اردیبهشت در سرویس قرار می گیرد تا ۱۵ هزار بشکه دوم را تامین کند.
شهنازی زاده افزود: در این منطقه یک حلقه چاه توصیفی، یک حلقه چاه دفع پساب حفر شده است و برای رسیدن به ظرفیت نهایی ۶۵ هزار بشکه ۹ حلقه چاه دیگر در حال حفر داریم.
وی گفت : میدان نفتی آذر میدانی خاص از لحاظ زمین شناسی است و تفاوت های بسیاری با سایر میادین نفتی دارد ، به ویژه که به لحاظ ساختار زمین شناسی استخراج از این میدان نفتی کاری بسیار سخت است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران درباره سختی استخراج نفت از میدان آذر تصریح کرد : ضخامت لایه نفتی میدان آذر دو هزار متر است و به همین دلیل ما برای دستیابی به ذخایر آن باید چاه هایی به عمق ۴ هزار و ۷۰۰ متر حفر می کردیم.
شهنازی زاده افزود: این میزان حفاری در شرایطی صورت گرفت که در مناطق دیگر نفتی در غرب کارون لایه نفتی آغاجری ضخامتی ۲۰۰ متری دارد و برای دستیابی به ذخایر آن چاه هایی با عمق ۲۷۰۰ متری نیاز است.
وی گفت: با وجود سختی کار ما با استفاده از فناوری های نوین و بکارگیری امکانات ۱۰۰ درصد داخلی و با همت جوانان ایرانی موفق شدیم از عهده پیچیدگی کار برآییم و شاهد استخراج اولین تولیدات میدان نفتی آذر باشیم.
وی اضافه کرد: البته ما توانستیم با همکاری های صورت گرفته این هزینه را کاهش دهیم و به حدود یک میلیارد و ۲۳۴ میلیون یورو برسانیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران درباره هزینه بخش تولید زودهنگام میدان نفتی آذر گفت: در بخش تولید زودهنگام میدان آذر ۴۳۰ میلیون یورو هزینه شده است تا بتوانیم به سرعت از این میدان نفت خام استخراج کنیم.
شهنازی زاده افزود: مدت اجرای این قرارداد ۵۵ ماه به همراه ۲۴ ماه اضافه خواهد بود که امیدواریم با تمهیداتی که درنظر گرفته شده است به سرعت و زودتر از
برنامه مشخص شده به تولید نهایی ۶۵ هزار بشکه نفت خام در روز برسیم.
وی گفت: سرعت در انجام این کار با توجه به اینکه میدان آذر میدانی مشترک است ، بسیار مهم خواهد بود و امیدواریم با همت همه همکاران از عهده این کار برآییم.